نگهداري چاي خشک مساله مهمي ست که براي حفظ کيفيت چاي بسيار مهم است. مسئله مهمي که هر شخصي علي الخصوص هر بانوي خانه داري نيازمند دانستن آن است.
فضاي نگهداري چاي خشک حتي اگر در حد 2 ساعت نامطلوب باشد ميتواند باعث از بين رفتن کل کيفيت چاي شود و وقتي دم کنيد ، انگار نه انگار اين همان چاي قبلي ست !!!
خب حالا چه کنيم که کيفيت چاي خشکي که ميخريم مثل روز اول ثابت بماند؟
_ دشمنان چاي خشک را بشناسيد
_ محل نگهداري مناسب انتخاب کنيد
محل نگهداري چاي خشک بايد به دور از نور و البته خشک باشد. يخچال و فريزر به دليل سرماي زياد جاي مناسبي براي چاي خشک نيست. همينطور کنار سماور ، اجاق گاز ، بخاري و هر وسيله گرمازاي ديگري ، محل مناسبي نيستند و انبار مشرف به نور هم نمي تواند مکان مناسبي باشد. چون نور باعث بالا رفتن دماي محيط مشرف شده و عمر مفيد چاي را کاهش خواهد داد.
کابينت آشپزخانه گزينه مناسبي براي نگهداري چاي خشک است البته به شرطي که مشرف به نور و در معرض گرما قرار نداشته باشد و همچنين ظرف نگهداري چاي را از ادويه جات ، سير ، پياز و تمام مواد غذايي که داراي بوي تندي مي باشند دور نگه داريد. به دليل خشک بودن چاي ، بوي ساير مواد غذايي را به سرعت به خود جذب ميکند.
_ ظرف نگهداري چاي خصوصيات زير را داشته باشد
همونطوري که گفته شد نور دشمن چاي خشک است بنابراين بهتر است از ظرف شفاف استفاده نکنيد. ظروف مناسب نگهداري چاي خشک عبارتند از :
ظروف چيني - سفالي لعابدار - پلاستيکي و شيشه ايي غير شفاف - في غير واکنش گرا ( في که زنگ نميزند )
چاي را در هر ظرفي که نگه مي داريد ، حتما داراي درب باشد.
نکات ديگر در مورد نگهداري چاي خشک
مدت انقضاي چاي خشک سياه حدود 2 سال و براي چاي سبز حدود 1 سال است که البته اين مدت در شرايط مطلوب نگهداري چاي است. هرچقدر شرايط نامناسب تر باشد انقضاي چاي نيز سريع تر خواهد بود.
درباره این سایت