1) بهتر است از کتري يا قوري و حتي فنجان‌هاي چيني براي دم کردن يا نوشيدن چاي استفاده کنيد و آن را در برابر شعله مستقيم قرار ندهيد.


سراميک لعابدار و ظروف شيشه‌اي نيز در مراتب بعدي مناسبند اما سعي کنيد از کتري‌هاي آلومينيومي، ظروف مسي ، برنجي يا استيل استفاده نکنيد. به سبب ايجاد واکنش شيميايي براي حفظ سلامت مناسب نيستند اين ظروف اگرچه در قديم استفاده مي‌شده‌اند ولي طعم و حتي عطر چاي را عوض مي‌کنند.


 


2) قوري را قبل از ريختن چاي خشک ، با آب گرم يا داغ بشوييد. ولي چاي را هرگز نشوييد.


در صورتي که پيش از ريختن چاي در قوري آن را کمي با آب جوش بشوييد و يا زير شير آب گرم بگيريد تا جداره و محفظه آن اندکي گرم شود، چاي بهتر و زودتر دم مي‌آيد.


 


3) حتما آب سرد در سماور يا کتري بريزيد و بعد اجازه دهيد کاملا به جوش بيايد


گاهي اوقات  بر سطح چاي درون فنجان خود لکه‌هايي مثل اثرات چربي ببينيد. اين لکه‌ها نشان مي‌دهد آب گرم يا حتي داغ در سماور ريخته شده. استفاده از آب گرم براي زود جوش آمدن سماور، علاوه بر کاهش کيفيت و مزه، به شکل و ظاهر چاي هم لطمه مي‌زند.


 


4) بهتر است آب کمتري در کتري يا سماور بريزيد و در هر مرتبه دم کردن چاي، آب سماور را عوض کنيد.


اين عمل باعث زود جوش آمدن آب و تسريع در کار مي شود. و همچنين آبي که به مدت طولاني يا چند بار جوشيده طعم و خاصيت چاي را کاهش مي‌دهد.


 


5) بعد از دم کشيدن چاي ، تفاله را از آن جدا کنيد.


صاف نکردن چاي از آن دسته از عادتهاي اشتباه در دم کردن چاي است که هم از نظر سلامت و هم از نظر طعم و مزه به چاي لطمه ميزند.


 


6) براي درست کردن هر فنجان چاي، بين يک الي 2 قاشق چاي خوري چاي خشک و يک بند انگشت بيشتر از چاي ، آب داغ نياز است.
اگر چاي خشک ريز باشد ، 1 قاشق چاي خوري و هرچقدر درشت تر و يا رنگ و طعم بيشتري نياز داريد ، بايد حدود 22 قاشق چاي خوري  چاي خشک استفاده نماييد. همچنين  آب داغ را به اندازه يک بند انگشت بالاتر از چاي خشک به آن اضافه کنيد.


 


7) زمان مناسب راي دم کشيدن چاي خالص شمال، بين 10 تا 15 دقيقه است.


چاي يک دمنوش گياهيست. و زود دم کشيدن آن نشان از ناخالص بودن آن است . البته هرچقدر برگ هاي چاي خشک ريزتر باشند، زودتر دم ميکشند و رنگ بيشتري دارند و همچنين طعم آن کمي گس تر و تلخ تر است.


 


8) حتي الامکان از آب تصفيه شده يا معدني استفاده کنيد.
يکي از نکات کليدي دم کردن چاي ، آب مورد استفاده است. اين نکته ريز باعث تغيير محسوسي در طعم چاي مي شود. مي توانيد امتحان کنيد…


– نکته پاياني: البته با تمام اين تفاسير ،سليقه شما و هچنين کيفيت چاي خشک مورد استفاده بسيار مهم است.


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

تدریس خصوصی 09194260919 Spotlight علم و فناوری PhotoDynamic & HyperThermia vertam دلنوشته هایی برای دخترم Regina حسین زارع سایت اموزش عکاسی